Onze blogs

Als ik aan mijn cliënten vraag wat zij verstaan onder een gezondere levensstijl zeggen ze bijna allemaal: meer groente en fruit eten, meer water drinken, meer bewegen, voldoende slapen, stressfactoren elimineren en voldoende leuke activiteiten inplannen in je vrije tijd.

18 mei 15
0 comments

Het heeft even geduurd, maar onze moestuin ligt er weer mooi bij. Alles is gewied, de eerste zaadjes en plantjes geplant, en het begint weer flink te groeien. Weten jullie nog dat ik jullie in mijn eerste blog vertelde over de kippen, die over hek vlogen naar de buren? Ze hebben de winterperiode binnen gezeten, maar naast de moestuin is er een nieuw verblijf voor ze gebouwd.

30 apr 15
0 comments

Zoals je wellicht al gelezen hebt heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen donderdag verslag uitgebracht over de Nederlandse eetgewoonten. Wat blijkt, Nederlanders eten te weinig groenten, fruit en vis.

25 apr 15
0 comments

Wist jij al dat er vanaf januari 2016 een verbod is op het geven van plastic tasjes door winkeliers? Misschien denk je dat je geen gebruik maakt van deze gratis tasjes omdat je altijd een hip, katoenen tasje met je meedraagt of omdat je alleen een plastic tasje koopt indien het niet anders kan. 

20 apr 15
0 comments

Je bent er bijna, nog maar een paar weken, maar nu komt wellicht nog het spannendste gedeelte. De bevalling! En daarna lekker met je baby knuffelen.

Eten tijdens het derde trimester

23 feb 15
0 comments

De laatste tijd ben ik mijn eetpatroon weer een beetje aan het opschonen. De tijd van kou en donker komt er weer aan, een gezellige tijd, maar ook een tijd waarin veel mensen ziek worden en futloos zijn door de kortere dagen. Ik heb geen last van de winterblues, maar merk wel dat ik me vaak wat minder energiek voel in de winter.

28 jan 15
0 comments

Eindelijk het tweede trimester – voor veel vrouwen het beste trimester van de zwangerschap. Als het goed is zou je nu minder misselijk en vermoeid moeten zijn. Ook hoef je hopelijk wat minder vaak te plassen. En wat ook leuk is; je buikje die eerst misschien gewoon een beetje bol leek, gaat nu steeds meer op een zwangere buik lijken.

16 nov 14
0 comments

"Mag je dan ook geen vis eten?" Ik mag het wel maar ik wil het niet. "Maar dan kun je helemaal niks meer eten" Ehmm.. jawel, anders had ik hier nu niet fris en fruitig voor je gestaan maar aan het infuus van het OLVG (ziekenhuis bij mij om de hoek) gelegen.

06 okt 14
0 comments

Pagina's