Bewust eten & drinken

afbeelding van Sharon Ceder

Waarom lukt het Nederlanders niet om gezond te eten?

Gezonde voeding, Cheat day, Gezonde leefstijl

Zoals je wellicht al gelezen hebt heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen donderdag verslag uitgebracht over de Nederlandse eetgewoonten. Wat blijkt, Nederlanders eten te weinig groenten, fruit en vis. Dit is echter geen nieuws want in overige onderzoeken van de afgelopen jaren was dit ook al bekend, wat wel treurig is, is dat er geen verbetering is te zien.

afbeelding van Sharon Ceder

Vegetarisch versus Veganistisch

Vegetarisch, Veganistisch, Vegan challenge, Gezond eten

"Mag je dan ook geen vis eten?" Ik mag het wel maar ik wil het niet. "Maar dan kun je helemaal niks meer eten" Ehmm.. jawel, anders had ik hier nu niet fris en fruitig voor je gestaan maar aan het infuus van het OLVG (ziekenhuis bij mij om de hoek) gelegen. En zo heb ik de afgelopen week nog meer vragen gehad over de vegan levensstijl, hartstikke leuk natuurlijk en ik vind het niet erg om daar antwoord op te geven, integendeel zelfs.

afbeelding van Sharon Ceder

Gezond boodschappen doen

Vegan challenge, Gezonde voeding

Afgelopen donderdag liep er een klasgenootje met mij mee naar de Ekoplaza omdat ik nog wat kleine dingen nodig had voor het avondeten. Toen zij daar rondliep maakte zij de opmerking: 'Ik heb het gevoel dat alles hier gezond is en ik alles kan eten zonder schuldgevoel.' Dat klopt natuurlijk helemaal niet, want ondanks dat een product het EKO keurmerk heeft wil niet direct zeggen dat je lichaam (of andere factoren zoals boeren in zuid-amerika, dieren, milieu) daar per definitie blij van worden.

afbeelding van Sharon Ceder

Waarom Alkalische voeding?

Alkalische voeding, Verzurende voeding

Onlangs heb ik een praktijkdag orthomoleculaire voeding bijgewoond in verband met de studie Natuurvoeding die ik volg. En wat hebben mijn oortjes weer lopen klapperen over de do’s and dont’s op het gebied van goede en minder goede voeding. Het belangrijkste van die dag is dat je lichaam meer baat heeft bij basische voeding vs verzurende voeding, althans volgens deze voedingsleer. Zoals je weet zijn er meer waarheden, maar het was wel interessant om hier meer over te horen van een professional die aan de hand daarvan genezen is van haar astma en haar te hoge bloeddruk.

afbeelding van Sharon Ceder

Voedingshypes

Met mijn eerste blog voor De Eco Consulent wil ik meteen beginnen over de gegroeide woordenschat die ik over het laatste jaar heb opgedaan op het gebied van voeding. Ik noem een overnight oats, groene smoothies, chiazaadpudding, superfood, kokosbloesemsuiker, bullet proof koffie, dadelballetjes, banana soft serve en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal manieren van eten bereiden en nieuwe voedingsproducten die nu zo normaal zijn, alsof ze er altijd al geweest zijn.