Nelleke Adema

afbeelding van Nelleke Adema
Nelleke Adema
Over mij: 

Hallo allemaal, ik ben Nelleke van de website Proeven met Liefde. Ik woon in een klein, knus huisje, net buiten een dorp. Ik woon er samen met mijn lieve vriend, twee katten, een kip, een haan en hun twee kuikens en sinds kort woont er ook een labradorpup bij ons in, die de boel af en toe flink in de war schopt. Vroeger was het mijn droomwens om boerin te worden. Nu beschouw ik mezelf niet als boerin, maar ik neem genoegen met de schapen van de buren achter onze tuin en de Friese paarden in het weiland er tegenover.

Daarbij knijp ik mezelf regelmatig even in mijn arm, omdat ik er soms niet over uit kan hoe fijn het is om op zo’n plekje te wonen. We oogsten onze eigen groenten uit de moestuin en hier probeer ik allerlei lekkers van te maken. Het tuinieren is de hobby van mijn vriend, het verwerken van al die heerlijkheden is mijn ding. De recepten vind je terug op mijn site. Het liefst kook ik zo puur mogelijk, zonder pakjes en zakjes.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op mijn website. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg mij dan ook op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Mijn blogs

apr 30, 2015 / 0 Comments / in Makkelijke maaltijden, Gezond eten

Het heeft even geduurd, maar onze moestuin ligt er weer mooi bij. Alles is gewied, de eerste zaadjes en plantjes geplant, en het begint weer flink te groeien. Weten jullie nog dat ik jullie in mijn eerste blog vertelde over de kippen, die over hek vlogen naar de buren? Ze hebben de winterperiode binnen gezeten, maar naast de moestuin is er een nieuw verblijf voor ze gebouwd. Natuurlijk ging dit niet zonder slag of stoot. Het hele kippenhok moest uit elkaar worden gehaald en in spiegelbeeld weer in elkaar gezet. Er werd een hek geplaatst met kippengaas ertussen.

jan 28, 2015 / 0 Comments / in

De laatste tijd ben ik mijn eetpatroon weer een beetje aan het opschonen. De tijd van kou en donker komt er weer aan, een gezellige tijd, maar ook een tijd waarin veel mensen ziek worden en futloos zijn door de kortere dagen. Ik heb geen last van de winterblues, maar merk wel dat ik me vaak wat minder energiek voel in de winter. Wat bij mij op zo’n moment super werkt zijn groentesapjes en smoothies. Op deze manier krijg ik een flinke stoot energie binnen.

sep 28, 2014 / 0 Comments / in Buitenleven, Tuinieren

De herfst is weer in aantocht. Door het mooie weer is het de perfecte tijd om de tuin weer herfstklaar te maken. Mijn vrije tijd wordt flink in beslag genomen door de tuin, aangezien ik volgend jaar een nieuw project wil opstarten. Afgelopen twee jaar heb ik een kruidentuintje aangelegd met de bedoeling om kruiden te kweken waar ik thee van kan maken, mijn eigen theetuintje. Lavendel en rozemarijn worden vergezeld door aardbeimunt en chocolademunt, met een druif, framboos en gojibes opklimmend tegen het hek.

aug 16, 2014 / 0 Comments / in Buitenleven, Tuinieren

In het voorjaar begon het een beetje te kriebelen bij Fien, de kip. Al een paar dagen zat ze in het kippenhok en was er niet uit te branden. Foppe, de haan, zat er met zijn neus bovenop en hield alles goed in de gaten; Fien en Foppe verwachtten uitbreiding! Twee eitjes werden drie weken lang warm gehouden en toen was het eindelijk zover: de natuur deed haar werk en voorzichtig kwamen er twee kuikentjes uitgekropen. Een paar maanden verder zijn de kuikens al flink gegroeid. We vermoeden dat het twee hennen zijn, maar zeker weten doen we het nog niet.