Sharon Ceder

afbeelding van Sharon Ceder
Sharon Ceder
Over mij: 

Hey! Ik ben Sharon, eigenares van De Eco Consulent. Ik werk met veel plezier als gewichts- en voedingscoach en daarnaast werk ik bij een hele leuke huisartsenpraktijk in Amsterdam als doktersassistente. Middels deze blog schrijf ik over alles dat mij bezighoud op het gebied van een ecologische en gezonde levensstijl. Heb jij nog suggesties of tips op het gebied van een gezonde en/of ecologische leefstijl of heb jij een bedrijf die zich daarmee bezighoudt? Neem dan contact met mij op zodat ik daar aandacht aan kan schenken in mijn blog. Veel leesplezier!

Mijn blogs

mei 18, 2015 / 0 Comments / in Sporten & Bewegen, Gezond eten

Als ik aan mijn cliënten vraag wat zij verstaan onder een gezondere levensstijl zeggen ze bijna allemaal: meer groente en fruit eten, meer water drinken, meer bewegen, voldoende slapen, stressfactoren elimineren en voldoende leuke activiteiten inplannen in je vrije tijd. Het klopt inderdaad dat je op deze punten zou moeten letten voor een gezondere levensstijl zodat je energiek je dagelijkse taken kunt aanpakken. Een gezonder lichaam krijg je op de lange termijn als cadeau als je een gezondere levensstijl aanmeet.

apr 25, 2015 / 0 Comments / in Gezond eten

Zoals je wellicht al gelezen hebt heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen donderdag verslag uitgebracht over de Nederlandse eetgewoonten. Wat blijkt, Nederlanders eten te weinig groenten, fruit en vis. Dit is echter geen nieuws want in overige onderzoeken van de afgelopen jaren was dit ook al bekend, wat wel treurig is, is dat er geen verbetering is te zien.

apr 20, 2015 / 0 Comments / in Milieu & Natuur, Hormoonverstorende stoffen

Wist jij al dat er vanaf januari 2016 een verbod is op het geven van plastic tasjes door winkeliers? Misschien denk je dat je geen gebruik maakt van deze gratis tasjes omdat je altijd een hip, katoenen tasje met je meedraagt of omdat je alleen een plastic tasje koopt indien het niet anders kan. 

okt 06, 2014 / 0 Comments / in Veganistisch, Vegetarisch, Ecologische voetafdruk

"Mag je dan ook geen vis eten?" Ik mag het wel maar ik wil het niet. "Maar dan kun je helemaal niks meer eten" Ehmm.. jawel, anders had ik hier nu niet fris en fruitig voor je gestaan maar aan het infuus van het OLVG (ziekenhuis bij mij om de hoek) gelegen. En zo heb ik de afgelopen week nog meer vragen gehad over de vegan levensstijl, hartstikke leuk natuurlijk en ik vind het niet erg om daar antwoord op te geven, integendeel zelfs.

okt 04, 2014 / 0 Comments / in Veganistisch, Gezond eten

Afgelopen donderdag liep er een klasgenootje met mij mee naar de Ekoplaza omdat ik nog wat kleine dingen nodig had voor het avondeten. Toen zij daar rondliep maakte zij de opmerking: 'Ik heb het gevoel dat alles hier gezond is en ik alles kan eten zonder schuldgevoel.' Dat klopt natuurlijk helemaal niet, want ondanks dat een product het EKO keurmerk heeft wil niet direct zeggen dat je lichaam (of andere factoren zoals boeren in zuid-amerika, dieren, milieu) daar per definitie blij van worden.